نرمش های دیسک کمر
نرمش های دیسک کمر ، کمک به کاهش درد دیسک کمر می کنند.
انجام حرکات ورزشی میتوانند در کاهش درد و افزایش کارایی موثر باشد.
کاهش درد با نرمش های دیسک کمر :
نشانههای دیسک کمر که می توانند با نرمش های دیسک کمر بهبود پیدا کنند، عبارتند از:
درد قسمت پایین کمر – پا درد – خواب رفتن پا – ضعف پا
۱. حرکت نیمه کبری:
این حرکت باعث میشود که مایع دیسک کمر به قسمت میانی ستون فقرات هدایت شود. برای انجام این حرکت بر روی شکم دراز بکشید. آرام آرام سمت عقب بدن را فشار دهید. دستها را بر روی زمین کنار سر قرار دهید. ۱۰ ثانیه در این حرکت بمانید. ۱۰ بار این حرکت را تکرار کنید.
۲. حرکت کبری:
این حرکت شبیه حرکت قبلی است. فقط بدن بیشتر به سمت عقب کشیده میشود.
۳. همسترینگ نشسته:
این حرکت باعث میشود که همسترینگ منقبض و منبسط شود. این حرکت در حالت نشسته انجام میشود. پاها را به جلو دراز کنید، با دست ها کف پاها را به سمت بدن بکشید. ۳۰ ثانیه پاها را در این حالت نگه دارید. حداقل با سه بار تکرار این حرکت را انجام دهید.
۴. خم کردن یک پا در شکم:
این حرکت باعث کشیده شدن عضلات پایین کمر و لگن میشود و میزان فشار بر روی ستون فقرات را کمتر میکنند. برای انجام این حرکت در حالی که خوابیدهاید دستها را در کنار بدن قرار دهید. یک پا را در شکم خم کنید و با دستها نگه دارید و پای دیگر را بر روی زمین دراز کنید. این حرکت را بر روی پای دیگر نیز انجام دهید. این حرکت را با ۱۰ بار تکرار انجام دهید.
۵. حرکت گربه – گاو:
یکی دیگر از نرمش های دیسک کمر، حرکت گربه – گاو می باشد.این حرکت ترکیب دو حرکت یوگا است و باعث میشود که فشار در قسمت پایینی ستون فقرات کمتر شود. چهار دست و پا بر روی زمین قرار بگیرید. در یک حرکت کمر را به سمت داخل خم کنید و در حرکت دیگر کمر را به سمت بیرون فشار دهید. به دم و باز دم خود در انجام این حرکت توجه کنید. این حرکت را با پنج بار تکرار انجام دهید.
۶. حرکت عضله خم کننده:
بر روی زمین زانو بزنید. یک پا را با زاویه ۹۰ درجه بر روی زمین قرار دهید. در همین حالت کمر و لگن را به سمت جلو خم کنید. ۱۰ ثانیه در این حالت بمانید. این حرکت را با ۱۰ بار تکرار بر روی هر پا را انجام دهید.
۷. نزدیک کردن لگن به زمین:
این حرکت یکی دیگر از نرمش های دیسک کمر می باشد و باعث میشود که عضلات کمر کشیده شوند و درد این عضلات کمتر شود. بر روی کمر دراز بکشید، دستها را در کنار بدن قرار دهید. قسمت پایین کمر را به زمین فشار دهید. ۱۰ ثانیه در این حالت باقی بمانید، سپس کمر را رها کنید.
دیسک کمر و نرمش های دیسک کمر:
قدم اول برای تقویت عضله ورزش استاتیک می باشد که همه می توانند انجام دهند اما افرادی که کمردرد و خصوصا دیسک کمر دارند و یا دردهای سیاتیک با انتشار به پا دارند باید ورزش را زیر نظر پزشک متخصص آموزش ببینند چه بسا بعضی از ورزش ها مشکل سیاتیک و فتق را تشدید می کنند.
نرمش باید در مرحله کاهش درد شروع شود. ورزش در زمانی که درد زیاد دارید موجب تشدید علایم دیسک کمر می شود.کم نیستتد بیمارانی که در مرحله حاد دیسک کمر به استخر مراجعه می کنند و با تشدید درد به کلینیک دکتر شمس متخصص کایروپراکتیک مراجعه می کنند.
بعد از کاهش درد یکی از مهمترین ورزش های ایزومتریک در بیماران مبتلا به دیسک کمر ورزش تیلتینگ می باشد. در این ورزش بیمار دراز می کشد و پاهای خود را جمع می کند و کمر خود را به پایین فشار می دهد و برای ۱۰ ثانیه این ورزش را انجام می دهد.
ورزش دوم دیسک کمر ورزش کشش عضله پریفورمیس می باشد. در این ورزش در شرایطی که دراز کشیده اید ، پای خود را روی پای دیگر بیاندازید و در جهتی مطابق به شکل از لبه خارجی زانو لگن را بکشید که عضله پریفورمیس و محل خروج سیاتیک شما کشیده شود.
این کشش را ۱۵ ثانیه نگه دارید و ۵ بار تکرار کنید. اگر این ورزش کلیدی دیسک کمر را اشتباه انجام دهید درد شما تشدید می شود.
ورزش سوم دیسک کمر از جمله ورزش های سری مک کنزی می باشد. در شرایطی که روی شکم خوابیده اید و زیر آن بالش گذاشته اید، سر و گردن را مطابق شکل بالا بیاورید و ۱۰ ثانیه نگه دارید.
کمی صبر کنید اگر با این ورزش احساس آرامش در کمر یا پای خود داشتید ۱۰ مرتبه دیگر این ورزش دیسک کمر را ادامه دهید.
نرمش های دیسک کمر، پای خود را در شکم خود جمع کنید و هر طرف را ۱۰ ثانیه بکشید و ۱۰ مرتبه تکرار کنید. در این کشش محل اتصال کمر به لگن باید کشیده شود.
قدم بعد در ورزش های دیسک کمر، ورزشهای دینامیک و حرکتی می باشد که بیشترین تاثیر را در تقویت عضلات واطراف آن دارد و به این شیوه مانع کمردرد می شوند شامل شنا، راهپیمایی در سطوح غیر شیب دار و غیر ناهموار و دوچرخه ثابت دارای پشتی کمر می باشد.
آب درمانی و راه رفتن در اّب برای درمان دیسک کمر دارای قوانینی است که اگر اجرا نشود ممکن است مشکل شما را تشدید کند. به طور مختصر تا زمانی که متخصص طب فیزیکی به شما اجازه نداده است شنا نکنید و بیش ار ا ساعت در استخر نباشید.
دکتر شمس–متخصص کایروپراکتیک