درمان کمر درد عصبی
درمان کمر درد عصبی : آدمهای زیادی را در سنین مختلف دیدهایم که دائم از کمردرد شکایت میکنند و از درد آن به ستوه آمدهاند. این افراد گاهی به غیر از دردهای شدید، از افسردگی و اضطراب هم رنج میبرند.کمردرد بیماری شایعی است که تقریبا هر فردی در طول زندگی خود به آن مبتلا می شود و انواع متفاوتی دارد که عبارتند از کمر درد حاد (شدید)، مزمن و عصبی. کمردرد ممکن است به صورت ناگهانی شروع شود یا به مرور زمان علائم آن آشکار شود.
درمان کمر درد عصبی چیست
درمان کمر درد عصبی اخیرا مورد بررسی قرار گرفته است. در بیشتر انواع دردهای عصبی، همه ی نشانه های آسیب اصلی و اولیه از بین رفته اند و دردی که شخص احساس می کند، به آسیب یا بیماری قابل مشاهده ای مربوط نمی باشد. در این نوع درد، عصب های خاصی، ارسال پیام های درد به مغز را، حتی زمانی که هیچ آسیب پیشرونده ای در بافت وجود ندارد، ادامه می دهند.
درد عصبی، با درد ناشی از آسیب اولیه و زمینه تفاوت زیادی دارد. اگر چه که اطلاعات کاملی در مورد آن بدست نیامده است، ولی تصور این است که آسیب به اعصاب حسی یا حرکتی در سیستم عصبی محیطی، می تواند به صورت بالقوه باعث نوروپاتی (بیماری عصبی) شود.
احساسی که فرد بیمار از درد عصبی دارد، متفاوت با درد اسکلتی عضلانی می باشد و معمولا این درد با اصطلاحات زیر توصیف می شود: شدید، تیز، تیر کشنده، سوزشی، سرد و/یا بی حسی پیش رونده، گزگز یا ضعف. ممکن است احساس کنید که این درد در طول مسیر عصب از ستون فقرات به بازوها/دستها یا پاها حرکت می کند. فهم درد عصبی بسیار مهم است زیرا که روش های درمانی آن، بسیار متفاوت با روش های درمانی انواع دیگر کمردرد می باشند. برای مثال داروهای مخدر مانند مورفین و NSAID ها مانند ایبوپروفن، برای تسکین کمر درد عصبی موثر نمی باشند. درمان های درد عصبی شامل داروهای خاص، تزریقات بلوک عصبی و تعدادی از مداخلات درمانی استفاده شده برای درد مزمن می باشند.
علت و علائم و درمان کمردرد عصبی
درد عصب سیاتیک کمر یا کمردرد عصبی اغلب اشاره به کمر دردی دارد که معمولاً به صورت تیر کشیدن در ناحیه کمر، ران ها، پشت و پایین پا احساس می شود. معمولاً، درد سیاتیک پا فقط یک طرف بدن را تحت تاثیر خود قرار می دهد. در این حالت درد می تواند به صورت ناگهانی ایجاد شده یا به تدریج و با گذشت زمان افزایش پیدا کند
کمر دردعصبی مکانیکال نیز ازجمله مهمترین علل کمردرد محسوب میشود. یعنی کمردردهایی که با فعالیت تشدید میشود و با استراحت بهتر میشود که عموماً ۸۵ % علت کمردردها را شامل میباشد.
کمردردعصبی یا همان درد سیاتیک کمر در اکثر مواقع در نتیجه فتق دیسک کمر یا جا به جا شدن دیسک از محل صحیح آن ایجاد می شود و در اینگونه مواقع معمولاً دیسک به ریشه های اعصابی که متصل به عصب سیاتیک است، فشار وارد می کنند. سایر شرایطی که باعث درد عصب سیاتیک می شود می تواند شامل تنگ شدن کانال نخاعی، تشکیل زائده های استخوانی به خاطر ابتلا به آرتروز و گاز گرفتن اعصاب در نتیجه تغییرات ایجاد شده در ستون فقرات باشد.
هنگامی که عصب تحت فشار قرار می گیرد، عملکرد عادی آن دچار اختلال شده و این شرایط ایجاد ضعف در عضلات، بی حسی ، ضعف ساق پا یا احساس سوزش کف پا و کمر را به همراه دارد. گاهی اوقات این علائم با درد، اضطراب و تشویش همراه است که برای دمان ضعف ساق پا و سوزش کف پا باید به پزشک مراجعه نمود.
علت کمر دردعصبی شدید
درد رگ سیاتیک می تواند بسیار شدید باشد. این درد ممکن است در زمان ایستادن، نشستن یا دراز کشیدن نیز احساس شود. خوشبختانه، درد سیاتیک معمولاً به خوبی به روش های غیر جراحی واکنش نشان داده و درمان می شود. در صورتی که این مشکل به موقع تشخیص داده شده و درمان شود، علائم بیماری معمولاً در طول چند ماه پس از شروع درمان عصب سیاتیک از بین می رود. بنابراین توجه داشته باشید با وجود احتمال شدید بودن درد رگ سیاتیک، در اکثر موارد این مشکل با استفاده از روش های درمانی محافظه کارانه در طول چند هفته درمان خواهد شد.
چگونگی درمان کمردرد عصبی
اغلب کمردرد حاد با چند هفته درمان خانگی بهبود می یابد. داروهای ضد درد و استفاده از کمپرس گرم یا سرد ممکن است بسیار مفید باشند . استراحت در تخت زیاد توصیه نمی شود.فعالیت های خود را تا اندازه ای که می توانید تحمل کنید، ادامه دهید. فعالیت های سبک مانند پیاده روی و فعالیت های روزمره زندگی خود را انجام دهید. فعالیت هایی که باعث افزایش درد می شوند را متوقف کنید، اما به علت ترس از درد از فعالیت های خود اجتناب نکنید. اگر کمر درد با درمان های خانگی بعد از چند هفته بهبود نیابد ، پزشک ممکن است داروهای قوی تر یا سایر داروها را پیشنهاد کند.
دارو درمانی برای درمان کمر درد عصبی
انواع مختلفی از داروها برای درمان درد مزمن و حاد کمردردعصبی مورداستفاده قرار میگیرد. برخی از داروها نباید در دوران حاملگی مصرف شوند. برخی دیگر ممکن است با سایر داروها تداخل یابد و عوارض جانبی به همراه داشته باشد یا منجر به بروز علائم جدی گردد. توصیه میکنیم قبل از مصرف هر نوع دارو با پزشک خود مشورت کنید. برخی از مؤثرترین داروهای درد کمر عبارتاند از:
1-داروهای ضد درد :
داروهایی مانند استامینوفن، آسپرین و همچنین داروهای مخدر نظیر کدئین، اوکسیکودون، هیدروکودون و مورفین هستند.
2-داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDS) :
قرص برای کمر درد مانند ایبوپروفن، کتوپروفن و سودیوم ناپروکسن که بدون نسخه پزشک عرضه میشوند یا نوعی از داروهای NSAID که به آن مهارکنندههای کوکس 2 گفته میشود.
3-داروهای ضد تشنج مفید برای درمان کمر درد عصبی :
این داروها اغلب برای درمان تشنج تجویز میشوند و ممکن است در درمان دردهای ناشی از خارجشدگی عصب از نخاع (رادیکولوپاتی) یا دردهای ناشی از درگیری ریشههای عصب نیز مفید باشند.
4-داروهای تحریک سطحی برای درمان کمر درد عصبی :
این پمادها یا اسپریها برای تحریک اعصاب پوست و ایجاد احساس خنکی یا گرمی بهمنظور تسکین درد مورداستفاده قرار میگیرند.
عمل جراحی برای درمان کمر درد عصبی
افراد کمی نیاز به جراحی برای کمر درد دارند. اگر درد ناخوشایند شدید با انتشار به پا یا ضعف پیشرفته عضلانی ناشی از فشار بر روی عصب داشته باشید، ممکن است جراحی برایتان مفید باشد . در غیر این صورت، جراحی معمولا برای درد ناشی از مشکلات ساختاری، مانند تنگی کانال نخاعی یا فتق دیسک ، که به سایر درمان ها پاسخ نداده است، مناسب است.
تزریق اپیدورال کمر برای درمان کمر درد عصبی
تزریق آستروئید به فضای اپیدورال کمر ازجمله گزینههای درمانی کوتاهمدت است که برای درمان درد کمر و درد عصب سیاتیک همراه با تورم مورداستفاده قرار میگیرد. اثرات تسکین درد این تزریقات موقتی است و انجام این تزریقات برای مدتی طولانی توصیه نمیشود.
طب سوزنی برای درمان کمر درد عصبی
گرچه باید اشاره کرد که نتایج حاصل از مطالعات علمی در باب بهبود کمردردعصبی با طب سوزنی متفاوت است، این روش اغلب برای افرادی استفاده میشود که درمانهای سنتی تاثیری در بهبودشان نداشته و فقط برای افرادی خاص میتواند موثر باشد.
تلقین در تشدید کمردردعصبی چقدر موثر است
اشخاص افسرده، افراد ملول و ناراحتی هستند که نمیتوانند افکار خود را کنترل کنند و در واقع میتوان گفت افکارآنها بر آنها مسلط شده و به شدت آزارشان میدهد. در مواردی که بیماری نیز بر افراد افسرده عارض میشود، فکر خود را عمیقا متوجه بیماری میکنند و به نوعی با تلقین شدید بیماری، خود را در معرض دردهای شدیدتری قرار میدهند. با مثالی ساده شاید بتوان بهتر این مساله را توضیح داد. فرض کنیم فرد افسردهای دچار سردرد شده است. او به محض دچار شدن به این بیماری موقت، فکر خود را به آن معطوف و به خود تلقین میکند که دچار درد بسیار شدیدی شده است. این تلقینات باعث میشود درد را با شدت بسیار بیشتری از آنچه است، حس کند.