داروی دیسک کمر
داروی دیسک کمر :زمانیکه بیماران بدنبال راه حلی مناسب برای کاهش کمردرد خود هستید، به احتمال زیاد مصرف کردن دارو اولین اقدامی است که برای این منظور به ذهن شما خواهد رسید امروزه با توجه به تحقیقات ثابت شده که مجموعه متنوعی از داروها میتوانند برای درمان کمردرد مناسب بوده و نوع داروی مفید برای بیمار بستگی به نوع درد و شدت ناراحتی دارد.
گاهی اوقات مصرف داروهای مفید و ضد درد برای درمان انواع آرتروز میتواند برای کنترل کمردرد نیز مفید باشند. علاوه بر این باید اشاره کرد مصرف تیلنول به همراه سایر داروهای ضددرد میتواند نقش موثرتری در بهبود درد کمر داشته باشد.
البته طبق تحقیقات انجام شده مصرف داروهای مخدر نمیتواند برای کنترل این مشکل مفید باشد، هرچند برخی بیماران با استفاده از این داروها با کاهش نشانه های شدت درد و ناراحتی خود مواجه شدهاند. به همین علت درباره مصرف این نوع داروها و تاثیرگذاری آن ها بر دردکمر اختلاف نظر وجود دارد.
در نظر داشته باشید مصرف برخی داروها میتواند ، با مصرف داروهای دیگر یا حتی مصرف ویتامینها یا مکمل ها مصرفی تداخل داشته باشد. به همین دلیل لازم است حتما قبل از شروع مصرف داروهای جدید برای درمان دردکمر با دکتر متخصص مشورت کرده و توصیههای متخصص در این رابطه را به دقت رعایت گردد.
درمان درد کمر با دارو
دیسک کمر در دستۀ نوعی از بیماری ها قرار میگیرد که بوسیله دارودرمانی به تنهایی قابل درمان نیست.درواقع باید گفت درمان دیسک کمر با دارو (دارو دیسک کمر ) در کنار راهکارهای دیگر درمان موثر خواهد بود.
روش هایی مثل :
**درمان ورزشی
**عمل جراحی
**اصلاح عادتهای نادرست سبک زندگی
** استفاده از دستگاههای فیزیوتراپی، از نوع کلینیکی یا خانگی
اما همه این موارد به این معنا نیست که داروها نمی توانند نقش بسزایی در بهبود دردهای ناشی از بروز دیسک کمر داشته باشند. داروهایی وجود دارند که می توانند هنگامی که دردتان شدیدتر میشود سریعاً آن را بهبود و یا برای مدتی نسبتاً طولانی آن را التیام ببخشند.
انواع داروی دیسک کمر
**داروهای ضدالتهاب غیر استروئید
داروی دیسک کمر : اینگونه از داروها از تنوع زیادی برخوردارند و مصرف برخی از آن مسکن ها بدون نیاز به نسخه متخصص نیز به منظور کم شدن درد و التهاب ناشی از آرتروزامکانپذیر است.
علاوه بر این مصرف اینگونه داروها میتواند برای کاهش کمر درد در نتیجه رگ به رگ شدن کمر یا سایر عوامل مانند آن نیز مفید باشد. تا کنون، بخش عمدهای از این داروها به صورت خوراکی وجود داشته و توسط افراد مصرف میشدند. با این وجود، در اخیرا برخی از انواع این داروها ( داروی دیسک کمر ) به صورت موضعی به بازار معرفی شده که برای مانند در این رابطه میتوان از( ژل و ولتارن و پنساید ) نام برد.
**داروهای ضد درد
داروهای مسکن یکی از معمولترین داروهای مصرف شده برای بسیاری از انواع مختلف آرتروز و سایر مشکلاتی است که باعث ایجاد کمر درد میشود. برخلاف داروهای ضدالتهاب غیر استروئید که عملکرد آنها بر اساس کنترل درد و التهاب است، داروهای ضد درد فقط برای تسکین درد طراحی شدهاند.
به همین منظور ، مصرف اینگونه از داروها برایبیمارانی که به خاطر سابقه ی آلرژی یا مشکلات معده دارند و قادر به مصرف داروهای ضدالتهاب غیر استروئید نیستند، مناسبتر و بیضررتر میباشد. البته زمانیکه این دسته از داروها به نحو ی صحیح مصرف شوند، تاثیرگذاری آنها قطعا بر ناراحتی و درد کمر که با التهاب همراه نیست، بیشتر میباشد.
** انواع داروهای موضعی
در صورتیکه کمر درد در بافتهای نرم ایجاد شود، به احتمال زیاد مصرف پمادها و کرمهای ضد درد که در بازار موجود است و قابل تهیه از داروخانهها بدون نسخه پزشک معالج است میتواند به رفع مشکل بیمار کمک کند.
بطور مثال در این رابطه میتوان از :
**آسپرسرم
** بن- گای (Ben-Gay)
**کاپزاسین- پی
**اوکالیپتامینت و سایر داروهای مانند آنها نام برد.
نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که هر چند تاثیرگذاری این دسته از داروهای موضعی از طریق مواد فعال تشکیل دهنده ، آن ها معمولاً برای مفاصل پیرامونی همچون زانو ها و دستها مفید است، البته همواره احتمال مفید و بیخطر بودن ، مصرف آن ها برای کاهش درد کمر نیز وجود دارد.
**داروهای ریلکس کننده عضلات
داروی دیسک کمر : این دسته داروها برای رفع اسپاسم و گرفتگی عضلات مصرف میشوند. برای کاهش درد در ناحیه دیسک کمر ،این دسته از داروها اغلب به همراه داروهای ضدالتهاب غیر استروئید برای افراد تجویز میشوند.
این داروها شامل:
**سیکلوبنزاپرین (فلکسریل)،
**ارفینادرین (نورفلکس)
**و کاریسوپرودل (سوما) هستند.
داروهای ریلکس کننده عضلات میتواند، باعث ایجاد حالت خواب آلودگی برای بیمار شوند و به همین دلیل ،مصرف آنها بطور خاص زمانی مناسب است که فرد مبتلا به کمر درد شدید باشد و باعث بیدار ماندن او در طول شب شود.
**کورتیکو استروئیدها
این گروه از داروها دارای عملکرد سریع بوده و از نظر ساختاری شبیه به کورتیزون تولید شده توسط بدن هستند که نقش مفید در کنترل التهاب دارند. در صورتیکه التهاب ایجاد شده در ناحیه کمر به خاطر ابتلا به یک بیماری التهابی سیستمیک همچون پلیمیالژی روماتیکا یا روماتیسم باشد،
پزشک معالج احتمالاً دارد مصرف داروهای کورتیکو استروئید خوراکی را برای فرد بیمار تجویز میکند. به هر حال در صورتیکه التهاب محدود ، به یک مفصل خاص در ستون فقرات باشد، پزشک معالج احتمالاً دارو را بطور مستقیم به مفصل ملتهب تزریق خواهد کرد.
**داروهای ضد روماتیسمی تعدیل کننده بیماری
داروهای ضد روماتیسمی تعدیل کننده بیماری به آرامی شرایط بیماری التهابی را برطرف میکنند. انواع مختلف این دسته از داروها می تواند برای درمان برخی از انواع بیماری آرتروز که بر وضعیت ستون فقرات تاثیر دارند مفید باشد.
بطور مثال : در این رابطه میتوان از بیماریهای روماتیسم، اسپوندیلیت آنکیلوزان ،، و آرتریت پسوریاتیک نام برد.
**داروهای تعدیل کننده واکنش بیولوژیک
این دسته از داروها جدیدترین نوع داروهای مورد استفاده برای درمان روماتیسم و برخی از انواع دیگر آرتروز التهابی هستند. که در آن ها از اجزای بیولوژیک برای رفع مشکل و درد استفاده میشود.
تا به اثربخشی هشت نوع از این داروها مورد تایید سازمان داروی و غذا آمریکا (F. D.A) قرار گرفته است. در حقیقت مصرف هر یک از این گونه از داروها یک مرحله از فرآیند التهابی را بدون ایجاد اختلال در عملکرد کلی سیستم ایمنی متوقف مینماید. علاوه بر روماتیسم ، برخی از اجزای بیولوژیک موجود در این دسته داروها میتواند برای درمان آرتروز نوجوانی ، اسپوندیلیت آنکیلوزان ، و آرتریت پسوریاتیک نیز بسیار مفید باشند.
**داروهای نقرس برای درمان درد دیسک
برخی از داروهای موجود برای نقرس به صورتی طراحی شدهاند که از طریق مصرف آنها سطح اسید اوریک خون افراد کاهش یافته و به این ترتیب از حملههای احتمالی بعدی که میتوانند باعث درد و التهاب مفاصل شوند پیشگیری میگردد.
این شرایط در حالیست که انواع دیگر این داروها برای کاهش درد و التهاب در نتیجه حمله یکباره بیماری مفید هستند. به همین خاطر برخی بیماران هر دو نوع این داروها را در موارد ابتلا به بیماری نقرس مصرف میکنند.